Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
regisztrálás


A Fountain története

Már 1965-ben Minesotában (USA) megszületett az ötlet, hogy az akkor már magas minőségű granulált termékeket párosítani kellene egy optimálisan használható rendszerrel, amely gyors és kényelmes melegital fogyasztást tesz lehetővé.
Ennek az ötletnek az eredménye lett a Fountain berendezések első generációja.
Ekkor dolgozták ki a ma is használatos országos eladási rendszert.

1972-ben P.F. Lambert megkapta a licenszjogot Belgiumban. 1984-ig Lambert úr az összes Fountainnal kapcsolatos védelmi jogot bejegyeztette Európa valamennyi országába, Közel-Keletre és Afrikába.
Azóta több mint 40 országban dolgoznak licensztulajdonosok, akik létrehozták a maguk országos hálózatát és Fountain középvezetőkön (dealereken) keresztül értékesítenek.

További adatok:


1981. Teljesen automatizált csomagoló gépsor a belgiumi
Braine l'Alleudban.
1987. Fountain megszerzi a piac vezető szerepét Európában.
1988. Nemzetközi növekedés, amelynek területe Dél-Afrika, Óceánia, Távol-Kelet
1990. Negyedik generációs (F széria) berendezések bevezetése
1991. Fountain Magyarország megkezdi működését
1994. Megnyílik az új gépgyár Angliában
2005. Új logiszitkai központ megnyitása Észak Franciaországban

Ez idő alatt Európában több mint 420.000 gépet adtak el és jelenleg kb. 600 millió csésze melegitalt szolgálnak ki Fountain berendezésekből évente.

A SZEKO KFT a Fountain termékcsalád kizárólagos forgalmazója Magyarországon. Ennek értelmében a Fountain védjeggyel ellátott termékek csak a SZEKO KFT-n keresztül kerülhetnek hazai forgalomba.

A SZEKO KFT tulajdonosa és ügyvezető igazgatója:

Szeitz Péter

A licensztulajdonos területi képviseleteket hozott létre az ország különböző tájain, akik gépeladókat és granulátum értékesítőket foglalkoztatnak.

A két tulajdonos munkáját segíti:

  • kereskedelmi vezető (Szatmári Zsolt)
  • titkárságvezető (Szabó Edit)
  • telesales munkatárs (Dinnyés Katalin)
  • szervizvezető (Gálos László)


Kereskedelmi felelős azért, hogy az év elején megállapított tervet (amelyet a belga marketing igazgató állapit meg minden országra külön-külön) teljesítsük.
A kereskedelmi felelős rendszeresen felkeresi a területi képviselőket irodáikban, ahol az etikai felelőstől kapott jelentések alapján közösen kidolgozzák a munkatervet, amelynek végrehajtását is ellenőrzi. A dealer etikai kondíciójától függően kidolgozhatnak rövid, ill. hosszú távú terveket.
Az értékesítés hatékonyabbá tétele érdekében kidolgozhat új munkamódszereket, segíthet a gyakorlati megvalósításban, vagy az ezekkel kapcsolatos problémák megoldásában.

Etikai felelős a meghatározott időben bekért statisztikai adatok alapján kimutatásokat készít, amelyet a kereskedelmi felelőssel közösen elemeznek. A megfelelően leadott adatokból így egy naprakész képet lehet kapni a képviseletek munkájáról, és segíteni lehet a képviselőnek döntései meghozásában.

A főkönyvelő a kft törvényben előirt befizetéseinek, külföldi és belföldi számlák kiegyenlítésének, dealerek tartozásainak határidőre történő kiegyenlítéséért felelős.
A titkárság és annak vezetője a cég mindennapos kommunikációs ügyeit intézi.

A felépítmény következő szintjén találhatóak a területi képviselők, akik munkáját a gép- és granulátumértékesítők segítik.

A Fountain Magyarország története


1990 július
Szeitz Péter és osztrák üzlettársa, barátja Robert Eidinger egy bécsi üzleti megbeszélésen véletlenszerűen találkozik egy Fountain berendezéssel. Azonnal meglátják benne a fantáziát és létrehozzák a Szeko Kft-t a Fountain termékek magyarországi forgalmazására. A jogi és pénzügyi feltételek megteremtése után a hálózat kiépítése válik elsődleges feladattá.
1990 augusztus
Országszerte 5 területi képviselő (dealer) kezdi meg működését. Ugyanez év szeptemberében országos kiállításokon mutatják be a Fountain termékeket és koncepciót először az Magyarországon.
1991
vége
Immár 9 dealer képviseli az országban a céget. Ezután töretlen fejlődés veszi kezdetét, melynek következménye lesz, hogy ketté kell választani a gép és a granulátum értékesítői feladatokat több dealernél.
1998-99
Az autodidakta fejlődés véget ér, új szakasz kezdődik a cég életében: professzionális cégszervezés valósul meg a Business Success segítségével.
2002 tavasz-nyár

Vadonatúj koncepciójú berendezésekkel (Ottimo, Cremezzo) megindul a Fountain új fejlődési szakaszba lépése, új piacok meghódítása veszi kezdetét.

      Cafeja Italautomata, kávégép, forrócsoki
             
< vissza | Jogi nyilatkozat | Fountain Group | e-mail | Copyright © 2009 Szeko Kft. All Rights Reserved.